Om Nolle-P

Hej Nollan! Det är jag som är Mäster och jag är maskot för MatNat-sektionen. Det är jag som fått den stora äran att förklara vad mottagningsperioden, även känd som Nolle-P, innebär.

mäster

Nolle-P är en rolig och händelserik tid då du, Nollan, får chansen att träffa nya vänner och lära känna både kurskamrater och andra studenter, men även Linköping och Campus Valla. Nolle-P sträcker sig över tre veckor och det anordnas aktiviteter dagligen, även på helger. Därför rekommenderar jag att du stannar i Linköping under hela Nolle-P, annars kanske du missar någonting roligt.

Har du dåliga erfarenheter från till exempel en gymnasie-”nollning” eller om du fått en negativ bild av media så behöver du inte oroa dig då hela perioden överses av studentkåren LinTek. Nolle-P på MatNat-sektionen är helt frivilligt och ingen pennalism eller förnedring är tillåten. Syftet med Nolle-P är att alla nya studenter ska få en så bra start som möjligt på sina nya liv som just studenter.

Faddrar är äldre MatNat-studenter som kommer finnas till hands ifall det är någonting du undrar över. De kommer hjälpa och guida dig genom de första veckorna här på Linköpings universitet. MatNats faddrar känns enkelt igen på MatNats sektionsplagg, den vinröda overallen och den mörkgröna faddertröjan.

Under din tid här får du även, om du har tur, möta Gudfadderiet, som består av Moder Jord, mer känd som Generalen, och hennes nio väktare. De kommer ta dig, Nollan, under sina vingar och göra din första tid här till en rolig och lärorik upplevelse.

Har du några frågor gällande vad som helst, kontakta gärna: Nolleans@gudfadderiet.se

Lycka till Nollan, vi ses!